Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 2 pizzico di sale + q.b.
- 4 filetti di sgombro (circa 150-200 g ciascuno)
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 8 foglie di menta fresca, lavate e asciugate
- 600 g di fagiolini verdi freschi, puliti e lavati
- 500 g di acqua
- 8 fette di pane
- 4 cucchiaini di aceto balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2627 kJ / 628 kcal
- Białko
- 42.2 g
- Węglowodany
- 43.9 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sgombri all'agro
1h 45min
Lenticchie al curry e zucca al vapore
1h 15min
Orata al sale
40min
Pesce al vapore con verdure miste
1h 20min
Sardine al cartoccio con insalata di fagiolini
1h
Insalata di fagiolini
40min
Spiedini di pesce con verdure al vapore e salsa ai cetrioli
50min
Salmone e carciofi al Varoma
55min
Branzino al vapore con cous cous erbe e limone
35min
Triglie con marinata di capperi e olive
1h
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40min