Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastella
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di pistilli di zafferano
- 150 g di birra fredda
- 210 - 230 g di farina
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- 1 pizzico di sale
Frittura
- 400 - 500 g di baccalà ammollato e dissalato (senza pelle e spine, in bastoncini, 5x1 cm)
- 300 g di olio di oliva
- 70 g di peperone rosso in conserva, a striscioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1171 kJ / 280 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alici alla Reggina
45 min
Baccalà alla Soutelo
30 Min
Zuppa di baccalà
1h
Baccalà con peperoni cruschi
50 min.
Chiacchiere
1 Std. 35 Min
Pastella per fritti
1h
Alici ripiene
50 min.
Pastiera fiori d'arancio
12h
Alici ripiene al Varoma
50 min.
Frittelle di baccalà
12h 50min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1u. 10min
Babà napoletano
3h