Baccalà fritto in pastella

Baccalà fritto in pastella

4.3 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Pastella
  • 100 g di acqua
  • 1 pizzico di pistilli di zafferano
  • 150 g di birra fredda
  • 210 - 230 g di farina
  • 1 cucchiaio di olio di oliva
  • 1 pizzico di sale
Frittura
  • 400 - 500 g di baccalà ammollato e dissalato (senza pelle e spine, in bastoncini, 5x1 cm)
  • 300 g di olio di oliva
  • 70 g di peperone rosso in conserva, a striscioline

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 280 kcal / 1171 kJ
Białko 28.3 g
Tłuszcz 5.4 g
Węglowodany 28.2 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...