Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastella
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di pistilli di zafferano
- 150 g di birra fredda
- 210 - 230 g di farina
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- 1 pizzico di sale
Frittura
- 400 - 500 g di baccalà ammollato e dissalato (senza pelle e spine, in bastoncini, 5x1 cm)
- 300 g di olio di oliva
- 70 g di peperone rosso in conserva, a striscioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1171 kJ / 280 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà, patate e funghi
45 min
Totani ripieni su crema di fave
1 godz. 30 min
Chiacchiere
1h 35 min.
Crema pasticcera
15 Min
Pastella per fritti
1h
Frittelle di baccalà
12h 50 min
Sagne chine
1h 40min
Frittelle di baccalà
1h 5min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3h
Fritto misto di verdure e baccalà
45 min
Baccalà con peperoni cruschi
50 min
Pasta fresca senza uova
1h 35 min.