Baccalà fritto in pastella
TM31 TM5 TM6

Baccalà fritto in pastella

4.3 (9 ocen)

Składniki

Pastella

  • 100 g di acqua
  • 1 pizzico di pistilli di zafferano
  • 150 g di birra fredda
  • 210 - 230 g di farina
  • 1 cucchiaio di olio di oliva
  • 1 pizzico di sale

Frittura

  • 400 - 500 g di baccalà ammollato e dissalato (senza pelle e spine, in bastoncini, 5x1 cm)
  • 300 g di olio di oliva
  • 70 g di peperone rosso in conserva, a striscioline

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1171 kJ / 280 kcal
Białko
28.3 g
Węglowodany
28.2 g
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
1.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy