Mattonelle con crema di ricotta

Mattonelle con crema di ricotta

4.2 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz. 50 min
15 porzioni

Składniki

Pasta
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 180 g di burro congelato, a pezzi
  • 100 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
Crema di ricotta
  • 100 g di zucchero
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 200 g di ricotta vaccina fresca, scolata dal siero
  • 250 g di mascarpone
  • 100 g di gocce di cioccolato fondente (vedere varianti)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 5.5 g
Kalorie 1502 kJ / 359 kcal
Tłuszcz 26.3 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 26.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...