Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 180 g di burro congelato, a pezzi
- 100 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Crema di ricotta
- 100 g di zucchero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 200 g di ricotta vaccina fresca, scolata dal siero
- 250 g di mascarpone
- 100 g di gocce di cioccolato fondente (vedere varianti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè alla crema di ricotta
2h 30min
Cannolo scomposto
3h
Rotolo ai fichi
2h 25min
Cannoli alla crema Chantilly
1h 5min
Ravioli di ricotta
1h 35 min.
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Torta Dobos
3h 30min
Bicchierini di cassata
30 min
Panna cotta alle mandorle
6 Std. 30 Min
Torta ricotta e pistacchio
8 godz.
Sfincione favarese
3h
Cartocci e viennesi siciliani
3h 15min