Escalope de veau à la normande

Escalope de veau à la normande

3.0 76 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • de beurre demi-sel
    40 g
  • escalopes de veau
    4
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de calvados
    30 g
  • d'oignon coupé en deux
    50 g
  • gousse d'ail
    1
  • de fécule de maïs
    30 g
  • de champignons de Paris frais coupés en lamelles
    450 g
  • d'eau
    1000 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café bombée
  • de riz long blanc
    200 g
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 458 kcal / 1915.2 kJ
Białko 39.5 g
Tłuszcz 27.2 g
Węglowodany 10.8 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...