Trenette al pesto
TM5 TM6

Trenette al pesto

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • 50 g di Parmigiano a pezzi (3-4 cm)
  • 30 g di pecorino a pezzi (3-4 cm)
  • 30 g di pinoli
  • ½ spicchio di aglio
  • 80 g di foglie di basilico fresco, lavate e asciugate delicatamente
  • 130 g di olio extravergine di oliva
  • 1200 g di acqua
  • 250 g di patate a pezzi (1-2 cm)
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 400 g di pasta secca tipo trenette o linguine
  • 100 g di fagiolini verdi a pezzi (3-4 cm)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2217 kJ / 530 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
56 g
Tłuszcz
29 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy