Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano a pezzi (3-4 cm)
- 30 g di pecorino a pezzi (3-4 cm)
- 30 g di pinoli
- ½ spicchio di aglio
- 80 g di foglie di basilico fresco, lavate e asciugate delicatamente
- 130 g di olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
- 250 g di patate a pezzi (1-2 cm)
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 400 g di pasta secca tipo trenette o linguine
- 100 g di fagiolini verdi a pezzi (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2217 kJ / 530 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45 min
Pesto di basilico
10min
Ravioli di ricotta con sugo di melanzane
1h 40 min
Berry curd (crema di frutti di bosco)
Brak ocen
Smoothie A-C-E
5 Min
Pollo con curry alla giapponese
55 λεπτ.
Insalata di pasta alle verdure
1 Std.
Gnocchi Tricolore
35 Min
Olive croccanti
1ωρ. 30 λεπτ.
Sorbetto al lime e lamponi
10min
Lasagne alla zucca
1h 40 min
Insalata di gamberoni alla siciliana
40 min