Parmigiana al forno

Parmigiana al forno

4.9 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porzioni

Składniki

Salsa di pomodoro
  • 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
  • 80 g di cipolle tagliate a metà
  • 2 spicchi di aglio
  • 2 rametti di timo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • ½ mazzetto di basilico fresco (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
  • 85 g di olio di oliva
  • 950 g di pomodori tagliati in quattro
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di zucchero
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 1000 g di melanzane
  • 4 pizzichi di sale
  • 300 g di mozzarella a fette (5 mm), spezzettata
  • ½ mazzetto di basilico fresco le foglioline lavate e asciugate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 32.6 g
Kalorie 2591 kJ / 624 kcal
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...