Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpettone
- 20 g di pane bianco, raffermo a pezzi (3 cm)
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di verdure miste (aglio, cipolla, carota, sedano e prezzemolo) a pezzi (3 cm)
- 400 g di carne di manzo macinata
- 2 uova
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di speck tirolese a fette sottili
Salsa e contorno
- 30 g olio extravergine di oliva
- 500 g di patate, pelate e a fette (½ cm) o a cubetti (3-4 cm)
- 300 g di funghi, freschi, puliti e affettati
- 1 cucchiaino di sale
-
30
g di scalogno a metà
lub 30 g di cipolla a pezzi - 100 g di vino bianco, secco
- 300 g di acqua
- 1 dado di carne per brodo (per 0.5 l)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Pasta brisèe
5 Min
Ciambella al limone
2u.
Bocconcini di pollo al limone
45 min
Maionese
5 Min
Zucchero vanigliato
72h
Polpettone di carne ai funghi
1 Std. 5 Min
Spigole all'acqua pazza
30min
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20 min
Polpette al sugo
45 min
Polpette al sugo
45 min
Pizza Margherita
2u.
Impasto per pizza
1u.