Dairy-free Peppercorn Sauce
TM6 TM5

Dairy-free Peppercorn Sauce

5.0 ( 2 oceny )

Składniki

  • 20 g mixed peppercorns whole
  • 10 g olive oil
  • 100 g shallots halved
  • 30 g brandy
  • 100 g water
  • ½ tsp chicken stock paste, homemade
    lub ½ chicken stock cube (for 0.5 l) gluten-free, crumbled
  • ¼ tsp fine sea salt
  • 1 tsp ground black pepper
  • 1 tsp cornflour mixed with 1 tsp water
  • 250 g dairy-free cream (e.g. soy cream, oat cream)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
135.5 kcal / 566.8 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
8.4 g
Węglowodany
10.3 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
174.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy