Dairy-free Peppercorn Sauce

Dairy-free Peppercorn Sauce

4.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 portions

Składniki

  • mixed peppercorns whole
    20 g
  • olive oil
    10 g
  • shallots halved
    100 g
  • brandy
    30 g
  • water
    100 g
  • chicken stock paste, homemade
    ½ tsp
    ½ chicken stock cube (for 0.5 l), gluten-free, crumbled
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • cornflour mixed with 1 tsp water
    1 tsp
  • dairy-free cream (e.g. soy cream, oat cream)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 135.5 kcal / 566.8 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 10.3 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 174.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...