Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dentes de alho
- 250 g vinho do Porto
- 2 ½ c. chá de sal
- 2 pitada de pimenta
- 6 codornizes, partidas ao meio
- 400 g batatinha nova
- 400 g ervilhas
- 200 g cenoura baby
- 100 g cebola
- 100 g bacon em cubos
- 40 g azeite
- 300 g tomate maduro cortado em pedaços
- 1 c. chá de manjerona
- ½ c. chá de cominhos em pó
- 50 g vinagre balsâmico
- 12 fatias de pão frito
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2939.4 kJ / 702.5 kcal
- Białko
- 35.1 g
- Węglowodany
- 63.8 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 1474.6 mg
Alternatywne przepisy
Carapaus de escabeche
13 Std. 20 Min
Trufas de avelã
Brak ocen
Tarte de nectarina, mascarpone e lemon curd - TM5
Brak ocen
Empada de cabrito da Sara Lajas
13 Std. 20 Min
Menu: Salada de batata, feijão-verde e ervilhas com bacalhau e Clafoutis de frutos vermelhos
45min
Brisas do Lis
1h 15min
Quadrados de melancia
7h
Sopa do vidreiro
45min
Empadão de lulas
1 Std. 25 Min
Frango à Jamaicana com puré de batata e legumes
3 godz. 5 min
Caspiadas
Brak ocen
Farinheira com crosta de pão alentejano e oregãos
35min