Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 150 g queijo flamengo
- 6 curgetes
- 2 dentes de alho
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 150 g cenoura cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 240 g atum em lata, escorrido (3 latas aprox.)
- 100 g natas
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de mostarda
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 678.5 kJ / 162.2 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 405.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quadrados de maçã
1 Std.
Tarte de cogumelos
50 Min
Pescada de coentrada com puré de brócolos
55 Min
Salada de frango e abacate
25 min
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Strudel de legumes
50 Min
Cuscuz de caldo-verde
20min
Curgete à bolonhesa
35 Min
Tagliatelle com alho-francês, chouriço e cogumelos
40min
Massa com atum e brócolos no forno
30min
Lombos de pescada com espinafres e molho de tomate à portuguesa
50 Min
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1 Std. 30 Min