Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g bifes de atum fresco
- 2 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 500 g tomate em pedaços
- 50 g azeite
- 30 g banha
- 2 cravinhos
- 1 folha de louro
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1833.1 kJ / 438.1 kcal
- Białko
- 47.8 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1257.1 mg
Alternatywne przepisy
Salada de arroz com atum
35min
Cuscuz de caldo-verde
20 Min
Esparguete à Nerano
30min
Frango com gengibre, arroz e molho de amendoim
1 Std.
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Creme de brócolos e ervilhas e gratinado de corvina e legumes
1 Std.
Arroz de cenoura
30min
Frango com arroz à Bracarense
1 Std.
Filetes de linguado e cuscuz de papaia e tomate
30min
Arroz de salmonete
1h 45min
Costeleta de vaca com batatas e coleslaw de brócolos e manga
2 Std. 30 Min
Bifes de peru recheados e arroz a vapor
1 Std.