Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g de patates douces, coupées en morceaux
- 20 g de gingembre frais
- 600 g d'eau
- 100 g de lait
- 20 g de beurre demi-sel
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 814 kJ / 193 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Błonnik
- 7.3 g
Alternatywne przepisy
Purée de patate douce, œufs cocotte aux champignons
50 min
Purée de butternut et roulé de veau
50 min
Purée de potimarron, pruneaux et poulet
40 Min
Purée potiron-orange
30 Min
Purée carotte-pomme de terre
25 Min
Purée aux saveurs asiatiques
40 Min
Purée carotte-coco
40 Min
Purée de brocoli, œufs mollets et tuiles de parmesan
25 Min
Purée de carottes
30 Min
Purée de patates douces au gingembre, sauce airelles-dattes
55min
Purée butternut-noisettes
50 min
Purée panais potiron
45 Min