![Purée de patate douce au gingembre Purée de patate douce au gingembre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c8bb00c5-116d-4026-a179-8cb02331c1f5/Derivates/19bf1551-be49-470c-b3f8-1fa90e457fe3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g de patates douces, coupées en morceaux
- 20 g de gingembre frais
- 600 g d'eau
- 100 g de lait
- 20 g de beurre demi-sel
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 814 kJ / 193 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Błonnik
- 7.3 g
Alternatywne przepisy
Purée de patates douces au gingembre, sauce airelles-dattes
55 Min
Purée de carottes
30 Min
Purée potiron-orange
30 Min
Purée de butternut et roulé de veau
50min
Purée butternut-noisettes
50min
Purée de panais et légumes d'hiver
40 Min
Purée de potimarron, pruneaux et poulet
40 Min
Purée panais potiron
45 Min
Purée carotte-pomme de terre
25 Min
Purée aux saveurs asiatiques
40 Min
Purée carotte-coco
40 Min
Velouté de butternut et patate douce
35 Min