Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalotes
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 800 g de chair de potiron, coupée en morceaux
- 100 g de pomme de terre, détaillée en cubes (1 cm)
- 200 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 482.8 kJ / 115.5 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 743.3 mg
Alternatywne przepisy
Soupe de légumes
40 Min
Velouté carotte-panais
35 Min
Soupe de patates douces, coco et poireaux
45 Min
Soupe de butternut, chèvre et œuf
40 Min
Soupe de légumes et tartines de maroilles
55h
Soupe de butternut et gingembre
35 Min
Soupe de potimarron
35 Min
Velouté de potimarron au lard et aux châtaignes
35 Min
Soupe de potimarron aux épices
45 Min
Velouté de carottes
30 Min
Soupe de courgette et carotte au kiri
35 Min
Velouté de butternut, carottes et poireaux
40 Min