![Soupe au potiron Soupe au potiron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8141e698-7003-475f-9edc-4cbda42027ec/Derivates/6f871bd3-043e-440d-91af-115a1b6c7751.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalotes
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 800 g de chair de potiron, coupée en morceaux
- 100 g de pomme de terre, détaillée en cubes (1 cm)
- 200 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 482.8 kJ / 115.5 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 743.3 mg
Alternatywne przepisy
Soupe de courgette et carotte au kiri
35 Min
Velouté de carottes
30min
Soupe de légumes
40p
Velouté carotte-panais
35 Min
Velouté de butternut, carottes et poireaux
40p
Soupe poireau-pomme de terre
1h
Velouté poireaux, pommes de terre et reblochon
30min
Soupe de butternut, chèvre et œuf
40p
Velouté de potiron, vermicelles et parmesan
50 Min
Velouté de potimarron au lard et aux châtaignes
35 Min
Soupe de butternut et gingembre
35 Min
Soupe de potimarron aux épices
45min