Baba au rhum

Baba au rhum

4.4 95 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
20 portions

Składniki

La pâte à baba
  • citron jaune non traité
    1
  • de farine de blé et un peu pour le récipient
    250 g
  • de miel
    25 g
  • de levure boulangère fraîche
    25 g
  • de fleur de sel
    1 c. à café
  • œufs
    8
  • de beurre doux coupé en morceaux et un peu pour les moules
    100 g
Le sirop
  • de sucre en poudre
    500 g
  • le zeste d'½ orange non traitée
  • anis étoilé
    ½
  • de cardamome en poudre
    ½ c. à café
  • gousse de vanille fendue dans la longueur
    1
  • d'eau
    750 g
  • de jus d'ananas
    100 g
  • de jus de fruit de la Passion
    50 g
  • de rhum agricole
    200 g
La crème chantilly
  • de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
    300 g
  • de mascarpone
    250 g
  • de sucre glace maison
    80 g
  • de vanille en poudre
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 363 kcal / 1525 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 41.2 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...