Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
cebolla en trozos
lub 1 puerro (solo la parte blanca) en rodajas - 1 zanahoria pelada partida en 2-3 trozos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 6 - 8 hojas de escarola (las hojas exteriores más oscuras) limpias y troceadas
- 1 patata en trozos
-
500
g de caldo de verduras
lub 500 g de agua con una pastilla de caldo - 1 pellizco de pimienta molida
- 18 - 24 dados de queso feta
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1078 kJ / 258 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Crema de coliflor y brócoli
40 min
Crema Dubarry (de coliflor)
50min
Crema de espárragos verdes
40 min
Crema de puerros y pera con jamón
40 min
Crema de apio
40 min
Crema de acelgas y piñones
45 min
Crema de champiñones
20 min
Crema de lechuga
40 min
Crema de alcachofas
45 min
Crema de canónigos
20 min
Crema de espárragos blancos
25min
Vichyssoise de apio
40 min