![Crema de escarola con queso feta Crema de escarola con queso feta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/748DA6ED-7DF1-46DF-B248-D3981773E557/Derivates/516C3C33-DA6C-4D1B-8603-0D8922E687B0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
cebolla en trozos
lub 1 puerro (solo la parte blanca) en rodajas - 1 zanahoria pelada partida en 2-3 trozos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 6 - 8 hojas de escarola (las hojas exteriores más oscuras) limpias y troceadas
- 1 patata en trozos
-
500
g de caldo de verduras
lub 500 g de agua con una pastilla de caldo - 1 pellizco de pimienta molida
- 18 - 24 dados de queso feta
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1078 kJ / 258 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Crema de brócoli
30min
Crema de canónigos
20 min
Sopa de endibia y manzana con brocheta de tofu
30min
Sopa fría de pepino al eneldo
5 Min
Crema de pimiento rojo y jengibre
50min
Crema fría de zanahorias al aroma de jengibre
1h
Vichyssoise de apio
40 min
Crema de lechuga
40 min
Crema de acelgas y piñones
45 min
Crema con espinacas
25 min
Crema de coliflor y brócoli
40 min
Crema de apio
40 min