Crema de escarola con queso feta

Crema de escarola con queso feta

4.5 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 raciones

Składniki

  • 1 cebolla en trozos
    1 puerro, (solo la parte blanca) en rodajas
  • 1 zanahoria pelada partida en 2-3 trozos
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra
  • 6 - 8 hojas de escarola (las hojas exteriores más oscuras) limpias y troceadas
  • 1 patata en trozos
  • 500 g de caldo de verduras
    500 g de agua, con una pastilla de caldo
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 18 - 24 dados de queso feta

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 7.1 g
Kalorie 1078 kJ / 258 kcal
Tłuszcz 21.5 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...