Crema de escarola con queso feta

Crema de escarola con queso feta

4.6 34 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 raciones

Składniki

  • cebolla en trozos
    1
    1 puerro, (solo la parte blanca) en rodajas
  • zanahoria pelada partida en 2-3 trozos
    1
  • de aceite de oliva virgen extra
    50 g
  • de escarola (las hojas exteriores más oscuras) limpias y troceadas
    6 - 8 hojas
  • patata en trozos
    1
  • de caldo de verduras
    500 g
    500 g de agua, con una pastilla de caldo
  • de pimienta molida
    1 pellizco
  • de queso feta
    18 - 24 dados

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 258 kcal / 1078 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...