Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prawn filling
- 180 g medium-sized prawns, deshelled and patted dry with kitchen towel
- ½ tsp salt
- ¾ tsp sugar
- ¾ tsp white pepper powder
- 1 ½ tsp potato starch
- 1 egg white
- 2 tsp toasted sesame oil
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
Dumpling skin
- 80 g wheat starch
- 80 g potato starch
- 10 g purple sweet potato powder
- 670 g water
- 1 tsp vegetable oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 243 kJ / 58 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 169 mg
Alternatywne przepisy
Wafu dressing
20 min
Homemade sausages
1h 40min
Fish stock
35min
Boiled Egg Mode
20 min
Egg Pudding With Passion Fruit
5h 20 min
Potatoes Using Blade Cover & Peeler (TM5) Metric
45 min
Yu Sang
1h
Dwaejibukgogi (Korean BBQ Marinade)
10 min
Mushroom Beef Balls
50 min
Spaghetti with Clams, Mushrooms and Artichokes
50 min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 Std.
Mock Fin Soup
35min