Urządzenia i Akcesoria
Cherry Blossom Steamed Dumplings
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
16 pieces
Składniki
Prawn filling
-
medium-sized prawns deshelled and patted dry with kitchen towel180 g
-
salt½ tsp
-
sugar¾ tsp
-
white pepper powder¾ tsp
-
potato starch1 ½ tsp
-
egg white1
-
toasted sesame oil2 tsp
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)1 tsp
Dumpling skin
-
wheat starch80 g
-
potato starch80 g
-
purple sweet potato powder10 g
-
water670 g
-
vegetable oil for greasing1 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
169 mg
Białko
3 g
Kalorie
243 kJ /
58 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nourishing Chicken Soup with Lotus Seeds, Yam & Chinese Barley
Brak ocen
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Ginseng Wolfberry Bird's Nest
1 godz. 5 min
Long Bean Rice
1 godz. 10 min
Sous-Vide Salmon
1 godz.
Salted Fish Pork Belly
30 min
Whole Milk Yogurt
12 godz. 30 min
Plain yoghurt in Varoma
12 godz.
Braised Sea Cucumber With Roast Pork
1 godz. 15 min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40 min
Peeler Mashed Potatoes
35 min