Urządzenia i Akcesoria
Cherry Blossom Steamed Dumplings
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
16 pieces
Składniki
Prawn filling
-
medium-sized prawns deshelled and patted dry with kitchen towel180 g
-
salt½ tsp
-
sugar¾ tsp
-
white pepper powder¾ tsp
-
potato starch1 ½ tsp
-
egg white1
-
toasted sesame oil2 tsp
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)1 tsp
Dumpling skin
-
wheat starch80 g
-
potato starch80 g
-
purple sweet potato powder10 g
-
water670 g
-
vegetable oil for greasing1 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
169 mg
Białko
3 g
Kalorie
243 kJ /
58 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rosalinda Tart (Fancy Pineapple Tart)
1 godz. 30 min
Chicken corn chowder, Broccoli terrines
1 godz. 25 min
Pistachio Butter
15 min
Stout Beer Ice Cream Float
10 godz. 45 min
Grated Potato Pancakes
Brak ocen
Taiwanese Traditional Meat Floss
1 godz. 40 min
French Raw Chocolate
20 min
Sour Plum Candy
20 min
Sous-Vide Salmon
1 godz.
Kiwifruit jam
4 godz. 35 min
Cherry Nut Shortbread (Metric)
1 godz. 20 min
Potato cakes
45 min