Urządzenia i Akcesoria
Hua sheng ma shu (peanut mochi)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
30 pieces
Składniki
Peanut topping
-
roasted unsalted peanuts150 g
-
icing sugar40 g
Mochi
-
glutinous white rice washed and drained300 g
-
water800 g
-
vegetable oil for greasing
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
1.2 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
221.7 kJ /
52.8 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steamed Tapioca Kuih
50 min
Mantou buns
1 godz. 30 min
Green Tea Pudding
2 godz. 20 min
Fresh Prawn Paste
1 godz. 20 min
Anko Ice Cream
10 godz. 10 min
Homemade Soy Milk
35 min
Dou sha (red bean paste)
49 godz. 10 min
Miso Ramen
30 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
Avocado coconut ice cream
12 godz. 10 min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 min
Homemade Pandan Kaya
55 min