Urządzenia i Akcesoria
Hua sheng ma shu (peanut mochi)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
30 pieces
Składniki
Peanut topping
-
roasted unsalted peanuts150 g
-
icing sugar40 g
Mochi
-
glutinous white rice washed and drained300 g
-
water800 g
-
vegetable oil for greasing
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
1.2 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
221.7 kJ /
52.8 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Homemade Fish Ball Soup
2h
Shallot Oil
25min
Pandan chiffon cake
5h 15min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
Soy milk
24h 30min
Dou sha (red bean paste)
49h 10min
Mantou buns
1h 30min
Homemade Soy Milk
35min
Dou sha bao (red bean paste buns)
9h 30min
Egg Tarts
50min
Kaya (coconut jam)
1h 10min
Homemade Pandan Kaya
55min