Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
TM5 TM6

Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)

5.0 (200 ocen)

Składniki

  • 30 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek extra vergine
  • 800 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka rozmarynu, świeżego, tylko liscie
  • 1 łyżka tymianku, świeżego, tylko liście
  • 2 gałązki bazylii, świeżej, tylko liście

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
577 kJ / 138 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
12 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy