
Urządzenia i Akcesoria
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 porcji
Składniki
-
cebuli30 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek extra vergine60 g
-
pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych800 g
-
soli1 łyżeczka
-
rozmarynu, świeżego tylko liscie1 łyżka
-
tymianku, świeżego tylko liście1 łyżka
-
bazylii, świeżej tylko liście2 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
138 kcal /
577 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SOSY
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Syrop malinowy
1 godz. 25 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Dżem malinowy
40 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min