Sopa de ciruelas y helado de vainilla

Sopa de ciruelas y helado de vainilla

4.9 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 40 min
6 raciones

Składniki

Helado de vainilla
  • yemas de huevo
    6
  • de azúcar
    100 g
  • vaina de vainilla cortada en 3-4 trozos
    1
  • de leche semidesnatada
    500 g
  • de nata (35% de grasa)
    250 g
Sopa de ciruelas
  • de azúcar moreno
    100 g
  • tiras de piel de limón
    5 - 6
  • de vino blanco
    50 g
  • de cinco especias chinas en polvo
    1 cucharadita
    1 cucharadita de canela molida
  • de ciruelas rojas sin hueso, cortadas por la mitad
    600 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 445 kcal / 1860 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 23.6 g
Węglowodany 50.5 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...