Sopa de ciruelas y helado de vainilla

Sopa de ciruelas y helado de vainilla

5.0 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 40 min
6 raciones

Składniki

Helado de vainilla
  • 6 yemas de huevo
  • 100 g de azúcar
  • 1 vaina de vainilla cortada en 3-4 trozos
  • 500 g de leche semidesnatada
  • 250 g de nata (35% de grasa)
Sopa de ciruelas
  • 100 g de azúcar moreno
  • 5 - 6 tiras de piel de limón
  • 50 g de vino blanco
  • 1 cucharadita de cinco especias chinas en polvo
    1 cucharadita de canela molida
  • 600 g de ciruelas rojas sin hueso, cortadas por la mitad

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 7.5 g
Kalorie 1860 kJ / 445 kcal
Tłuszcz 23.6 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 50.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...