Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre de trigo
- 50 g de agua
- 10 g de pie de masa de trigo
- 50 g de harina de fuerza
Masa principal
- 410 g de agua
- 300 g de harina de fuerza
- 15 g de azúcar
- 35 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 40 g de aceitunas negras sin hueso
- 1 cucharadita de sal (5 g)
- 30 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 Receta completa
- Kalorie
- 7291 kJ / 1742 kcal
- Białko
- 43.1 g
- Węglowodany
- 276.8 g
- Tłuszcz
- 49.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 2699 mg
Alternatywne przepisy
Pan de nueces
3h 45min
Pan de trigo con masa madre
15h
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2h 45 min
Pan rústico de higos y aceitunas
2h 15min
Barras de trigo y espelta con masa madre
21h
Pan de frutas y frutos secos
2h 55min
Panecillos rellenos de setas - China
2 godz.
Masa madre de trigo
96 Std.
Pan rústico de cúrcuma
9h 30 min
Pan de centeno con masa agria
154h
Pan payés con masa madre
16 godz.
Pan integral con harina multicereales
3h 50min