Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 25 g de levadura prensada fresca
- 30 g de leche
- 155 g de azúcar
- 500 g de harina de repostería
- 1 - 1 ½ cucharaditas de azúcar vainillado
- 1 pellizco de sal
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 200 g de requesón
- 3 yemas de huevo
- 100 g de pasas
- 50 g de almendras crudas con piel
- 50 g de avellanas
- 50 g de nueces peladas
- 50 g de frutas confitadas variadas troceadas
- 10 g de ron (opcjonalnie)
Montaje
- 120 g de mantequilla fundida
- 50 - 100 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada/loncha/rodaja
- Kalorie
- 890 kJ / 213 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 15.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hinojo en cuartos al vapor (200-400 g) en cestillo
25 min
Pan de molde con frutas deshidratadas
2h 30 min
Trenza de leche
2h 30 min
Yogur tipo skyr
12h
Bizcocho con peras al vino
26h 30min
Pan francés lagunero TM6 (Torreón)
2h
Pan de trigo, centeno y maíz
3h
Mimosa de pomelo
10 min
Aperol Spritz
10 min
Bollitos de cardamomo y canela
1h 40min
Salsa chimichurri
5 min
Brioches de remolacha
2h