Wersje kompatybilne
Steamed Seared Quail, Celeriac Tea, Celeriac and Apple
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brine
- 500 g water
- 25 g fine sea salt
- 2 ½ tsp pink Himalayan salt, coarse
- 1 clove
- 1 bay leaf
- 2 juniper berries
- 1 piece orange peel
- 4 quails, oven ready
Celeriac Tea
- 10 g rapeseed oil
- 1 celeriac, large
- 100 g onions, sliced
- 2 garlic cloves, sliced
- 2 fresh sage leaves
- 10 g dried shiitake mushrooms
- 1000 g chicken stock, strong-flavoured
- 8 baby cos lettuce leaves
Celeriac Purée
- 80 g double cream
- 60 g unsalted butter, cut in pieces
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 10 g rapeseed oil
- 30 g unsalted butter
- 8 g watercress stalks
- 2 apples, cut in matchsticks with peel at each end
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3220 kJ / 774 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 54 g
Alternatywne przepisy
Seafood Risotto
40min
Chicken, Aubergine, Spinach and Lentil Curry, Quick Flatbreads, Frozen Fruit Sorbet
1 godz.
Tarte Tatin
1 godz.
Classic Zabaglione
15min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min
Squid Crackers, Oyster Emulsion, Frozen Cucumber
Brak ocen
Duck, Apricot and Pine Nut Pastilla
50min
Apple Strudel
1h 45min
Ham mousse
10min
Salmon with Aromatics at 50°C
1h 40min
Cheddar and Stilton Soufflé Omelette
20min
Cinnamon Panna Cotta with Apple, Apricot and Ginger Compote
6h 30min