Wersje kompatybilne
Steamed Seared Quail, Celeriac Tea, Celeriac and Apple
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brine
- 500 g water
- 25 g fine sea salt
- 2 ½ tsp pink Himalayan salt, coarse
- 1 clove
- 1 bay leaf
- 2 juniper berries
- 1 piece orange peel
- 4 quails, oven ready
Celeriac Tea
- 10 g rapeseed oil
- 1 celeriac, large
- 100 g onions, sliced
- 2 garlic cloves, sliced
- 2 fresh sage leaves
- 10 g dried shiitake mushrooms
- 1000 g chicken stock, strong-flavoured
- 8 baby cos lettuce leaves
Celeriac Purée
- 80 g double cream
- 60 g unsalted butter, cut in pieces
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 10 g rapeseed oil
- 30 g unsalted butter
- 8 g watercress stalks
- 2 apples, cut in matchsticks with peel at each end
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3220 kJ / 774 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 54 g
Alternatywne przepisy
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1h 5min
Rolled Shoulder of Lamb
2 Std. 30 Min
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
45min
Oysters with Lime Granita
15 min
Béarnaise Sauce
20min
Soubise Sauce
30min
Hollandaise sauce
15 min
Onion soup
1h 10min
Béarnaise sauce
15 min
Lemon sorbet
8 Std. 30 Min
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10min