Urządzenia i Akcesoria
Mini Eccles Cakes with Potted Stilton
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
16 pieces
Składniki
Eccles Cakes
-
unsalted butter diced100 g
-
caster sugar150 g
-
currants200 g
-
red wine vinegar25 g
-
ground allspice1 tsp
-
puff pastry, ready-rolled (2 sheets, see tip)640 g
-
medium egg1
-
milk2 tsp
Potted Stilton and Baking
-
Stilton at room temperature100 g
-
mascarpone50 g
-
unsalted butter diced75 g
-
fine sea salt½ tsp
-
sherry30 g
-
water45 g
-
sherry vinegar½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
2277 mg
Białko
4 g
Kalorie
1459 kJ /
350 kcal
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mincemeat Crumble Cake
1 godz. 15 min
Piccalilli
12 godz. 35 min
Spotted Dick Pudding
2 godz. 45 min
Florentines
1 godz. 10 min
Lavender Shortbread
1 godz.
Eccles Cakes
1 godz. 45 min
Sweet Shortcrust Pastry
1 godz. 50 min
Shortcrust Pastry
5 min
Lemon Curd
1 godz.
Lemon and White Chocolate Cream Tart
2 godz. 45 min
Whole Orange Cake with Spiced Syrup
2 godz. 20 min
Rich Shortcrust Pastry
25 min