Wersje kompatybilne
Cheesecake in bicchierino al gorgonzola e noci con miele
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 30 g di gherigli di noce
- 100 g di grissini
- 50 g di burro morbido a pezzi
Ripieno
-
100
g di latte intero
lub 100 g di panna (min. 30% di grassi) - 200 g di Gorgonzola a pezzi
- 4 fogli di gelatina (8 g), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 150 g di mascarpone
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Terminare la preparazione
- 70 g di miele
- gherigli di noci, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 bicchiere
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake allo stracchino e mortadella con pistacchi
9h
Palline al prosciutto
1j 30 menit
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10 min
Mini fior di cheesecake
2h 15 min
Fagottini di bresaola e scamorza al Varoma
15min
Mini cheesecake salate al basilico
3h 30min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1h 10 min
Bicchierini prosciutto e piselli
35 Min
Conetti croccanti con mousse di Gorgonzola
5h 30min
Bignè con tre mousse
2j
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9h
Cheesecake integrale alla robiola e salmone
9h