Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Crema di zucca
- 75 g di mandorle pelate
- 800 g di acqua
- 450 g di polpa di zucca mantovana, a pezzi
- 120 g di burro a pezzi
- 150 g di zucchero
- 4 uova
- 75 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2026 kJ / 484 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata al moscato e fragole
3h 55min
Tarte tatin di fichi con salsa dolce al caprino
40min
Crostata di carote e arance
1 Std. 25 Min
Torta soffice al cioccolato e pere
1 Std. 10 Min
Torta rovesciata ai fichi
1 Std. 15 Min
Galette des rois ananas e Rum
2 Std. 30 Min
Panna cotta latte e cereali
6u. 50min
Crostata di zucca (di Erica Liverani)
1h 40min
Torta di semola mandorle e miele
1 Std. 15 Min
Torta zucca, cocco e arancia
1 Std. 30 Min
Ciambella di zucca
1 Std. 20 Min
Crostata di mele con crema di mandorle
1 Std. 15 Min