Wersje kompatybilne
Frollini salati al formaggio, olive e pomodori secchi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di farina tipo 0
- 150 g di farina di grano saraceno
- 175 g di burro freddo a tocchetti
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 olive verdi denocciolate
- 30 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati e a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 222 kJ / 53 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Baci di dama salati al formaggio
1 Std.
Bottoncini al pomodoro farciti
5h
Lanterna di frolla
1h 30 min
Girelle integrali al tonno e ceci
8 godz.
Cuori rossi ripieni ai formaggi (per 2 persone)
1 Std.
Crostini integrali con lardo, mele e pancetta
50 min
Biscotti salati con olive nere e semi di chia
1h 30 min
Frollini al pesto
1h 30 min
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1h 20 min
Biscotti pomodori secchi e Gorgonzola
1h 30 min
Crema spalmabile ai pomodori secchi
10 Min
Rose di salamino con sfoglia aromatizzata
1 Std.