Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di acqua
- 500 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi (3 cm)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 100 g di pomodori ciliegino a metà
- 3 di foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 958 kJ / 229 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di ceci con vongole
40min
Moscardini al limone
30min
Zuppa di baccalà alle cipolle
35min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1h
Lampredotto
1h 20min
Focaccine di castagne con mousse di baccalà e pomodori secchi
3j 30 menit
Mousse di baccalà e avocado
30min
Baccalà alla portoghese
1h 10min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Crostini con crema piccante ai ceci
40min
Seppie in zimino
40min