Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pezzo di radice fresca di zenzero, pelata (2-3 cm)
- 150 g di cipolle rosse in quarti
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di mele, pelate, private dei semi e a fette
- 40 g di zucchero
- ½ cucchiaino di pepe rosa in grani
- 2 semi di cardamomo
- ½ cucchiaino di sale
-
50
g di Sherry
lub 50 g di vino rosso liquoroso
- Wartości odżywcze
- na 450 g
- Kalorie
- 2827 kJ / 676 kcal
- Białko
- 2.39 g
- Węglowodany
- 75.88 g
- Tłuszcz
- 40.36 g
- Błonnik
- 5.84 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa turca
10 min
Pollo al curry alla cingalese (Koththu roti)
1h 5min
Marinatura al burro di arachidi, zenzero e arancia
15min
Crema di cetrioli con spiedini di gamberi
35min
Zuppetta di pomodoro e peperone
10 min
Salsa alla paprika, lime e noce brasiliana
10 min
Emulsione di patate e sedano rapa con sfilacci di cavallo (di Sebastiano Rovida)
35min
Marinatura limone e coriandolo
15min
Salsa satay
20 min
Salsa di cipolle e mele
30min
Salsa di cipolle al balsamico
35min
Torta al cioccolato e peperoncino
55min