Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de jitomate
- 2 centimetros de jengibre, pelado
- 1 chile rojo, cortado a la mitad y desvenado
- 10 gramos de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 1 cucharadita sal
- 2 jitomates, cortados en cuartos (aprox. 200 g)
Relleno de cangrejo
- 20 gramos de hojas de cilantro
- 3 centimetros de cáscara de limón amarillo
- 1 diente de ajo
- 1 cucharadita de sal
- 1 chile rojo, cortado a la mitad y desvenado
- 1 pizca de comino en polvo
- 300 gramos de pulpa de cangrejo
- 8 láminas de pasta filo (approx. 48 cm x 25 cm)
- aceite vegetal, para freír
- Wartości odżywcze
- na 8 porción
- Kalorie
- 5101 kJ / 1217 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filete de res en salsa de pasilla y vino tinto
1 godz. 10 min
Pollo con mole almendrado
2h
Pastel de chocolate, zanahoria y piña
2h 20 min
Pica pau portugués
20min
Arroz con carnes
1hod. 40min
Tagine de res, arroz especiado y mini pastel de pistache al vapor.
Brak ocen
Cheesecake con crema de vainilla y fresas deconstruído
Brak ocen
Elotes cremosos
30 min
Mole chiapaneco
30 min
Aderezo de ajo japonés
10 min
Tarta de camote y anís con chocolate
1hod. 45min
Rollo con mermelada de frambuesa
1h