Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de jitomate
- 2 centimetros de jengibre, pelado
- 1 chile rojo, cortado a la mitad y desvenado
- 10 gramos de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 1 cucharadita sal
- 2 jitomates, cortados en cuartos (aprox. 200 g)
Relleno de cangrejo
- 20 gramos de hojas de cilantro
- 3 centimetros de cáscara de limón amarillo
- 1 diente de ajo
- 1 cucharadita de sal
- 1 chile rojo, cortado a la mitad y desvenado
- 1 pizca de comino en polvo
- 300 gramos de pulpa de cangrejo
- 8 láminas de pasta filo (approx. 48 cm x 25 cm)
- aceite vegetal, para freír
- Wartości odżywcze
- na 8 porción
- Kalorie
- 5101 kJ / 1217 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de lentejas naranjas
40 min
Pizza fantasma
Žádné hodnocení
Sushi falso
30 min
Chile relleno de mariscos
1h 30min
Helado de queso de cabra, yogur y miel
8h 10min
Pastel de crepas con salmón marinado
1h 10 min
Pastel de hojuelas de maíz Thermomix
2h 30 min
Ceviche aromatizado
35 min
Helados de pistache y de almendras
8 Std. 30 Min
Chiles anchos rellenos en salsa de frijol
50 min
Clemole rojo
40 min
Sopa de manzana con queso azul y chipotle
30 min