Bocados de cangrejo

Bocados de cangrejo

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
8 porción

Składniki

Salsa de jitomate
  • 2 centimetros de jengibre pelado
  • 1 chile rojo cortado a la mitad y desvenado
  • 10 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
  • 1 cdita sal
  • 2 jitomates cortados en cuartos (aprox. 200 g)
Relleno de cangrejo
  • 20 g de hojas de cilantro
  • 3 centimetros de cáscara de limón amarillo
  • 1 diente de ajo
  • 1 cdita de sal
  • 1 chile rojo cortado a la mitad y desvenado
  • 1 pizca de comino en polvo
  • 300 g de pulpa de cangrejo
  • 8 láminas de pasta filo (aprox. 48 cm x 25 cm)
  • aceite vegetal para freír

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 8 porción

Białko 61 g
Kalorie 5101 kJ / 1217 kcal
Tłuszcz 61 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 106 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...