Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g water
- 300 g dried green lentils
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 150 g long grain rice
- ½ - ¾ tsp ground black pepper, to taste
- 620 g onions, quartered
- 20 g unsalted butter
- 1 Tbsp brown sugar
-
100
g goat's milk yoghurt
lub 100 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 16 g
Alternatywne przepisy
Tabbouleh
2h 15min
Neapolitan Sauce
1 Std.
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1h 20min
Potato Pizza with Vegetables - Pizza di patate con verdure
2 Std.
Chickpea soup with spinach
40min
Tomato Sauce
40min
Slow Cooked Beans with Cider
2h 30min
White Bean Salad
5min
Aubergine Bhurta
30min
Steamed Tofu
30min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Red Lentil Soup
40min