Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g water
- 300 g dried green lentils
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 150 g long grain rice
- ½ - ¾ tsp ground black pepper, to taste
- 620 g onions, quartered
- 20 g unsalted butter
- 1 Tbsp brown sugar
-
100
g goat's milk yoghurt
lub 100 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 16 g
Alternatywne przepisy
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Lentil puree (moujadarra)
1 Std. 25 Min
Red lentil soup with cumin
55 min
Creamy carrot and lentil soup
35min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1h 40min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30 min
Portuguese Leeks
45min
Artisan Plant Pizza
35min