Urządzenia i Akcesoria
Gluten-free Bruschetta
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions
Składniki
Gluten-free Bread
-
buckwheat grains80 g
-
water490 g
-
15 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 ½ tsp
-
brown sugar1 tsp
-
gluten-free bread flour plus extra for dusting250 g
-
olive oil15 g
-
fine sea salt to taste½ - 1 tsp
Tomato Topping
-
garlic clove1
-
olive oil30 g
-
plum tomatoes ripe, quartered350 g
-
fresh basil leaves plus extra for garnishing6
-
fine sea salt2 pinches
-
dried oregano2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
434.9 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
906.3 kJ /
216.6 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
35.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Halloween Dipped Apples
50 min
Pico de Gallo
5 min
Pink Breakfast Bowls with Berries
15 min
Vegetarian Spiralized Fideuá
30 min
Quinoa Burger and Yellow Tomato Ketchup
2 godz.
Mexican Shots
5 min
Tzatziki
20 min
Salmorejo (Cold Tomato Soup)
35 min
Baby-friendly Herbed Cucumber Yoghurt Dip
10 min
Pickled Cucumber Soup (Zupa z kiszonych ogórków)
45 min
Vegetable Salad in Varoma (Sałatka jarzynowa na Varomie)
50 min
Tomato Soup (Zupa pomidorowa jak u babci)
45 min