Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gluten-free Bread
- 80 g buckwheat grains
- 490 g water
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 1 tsp brown sugar
- 250 g gluten-free bread flour, plus extra for dusting
- 15 g olive oil
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
Tomato Topping
- 1 garlic clove
- 30 g olive oil
- 350 g plum tomatoes, ripe, quartered
- 6 fresh basil leaves, plus extra for garnishing
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches dried oregano
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 906.3 kJ / 216.6 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 35.3 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 434.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake Brownies
1 Std. 55 Min
Greek Style Beef Soup (Kreatosoupa) (TM6)
1 godz. 30 min
Strawberries and Cream (TM6)
20min
Strawberries and Cream (TM5)
20min
Potato and Rosemary Flatbread (TM6)
1 Std.
Dairy-free Caramel and Vanilla Flødeboller
Brak ocen
Vegan Pavlova
2 Std. 45 Min
Coconut Margarita
55 min
Mussels in spicy tomato sauce
45min
Dark Chocolate, Clementine and Hazelnut Torte
1h 15min
Beetroot Carpaccio (TM6)
20min
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10min