Gluten-free Bruschetta

Gluten-free Bruschetta

4.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions

Składniki

Gluten-free Bread
  • buckwheat grains
    80 g
  • water
    490 g
  • dried instant yeast
    1 ½ tsp
    15 g fresh yeast, crumbled
  • brown sugar
    1 tsp
  • gluten-free bread flour plus extra for dusting
    250 g
  • olive oil
    15 g
  • fine sea salt to taste
    ½ - 1 tsp
Tomato Topping
  • garlic clove
    1
  • olive oil
    30 g
  • plum tomatoes ripe, quartered
    350 g
  • fresh basil leaves plus extra for garnishing
    6
  • fine sea salt
    2 pinches
  • dried oregano
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 216.6 kcal / 906.3 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 6.2 g
Węglowodany 35.3 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 434.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...