
Urządzenia i Akcesoria
Gluten-free Bruschetta
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions
Składniki
Gluten-free Bread
-
buckwheat grains80 g
-
water490 g
-
dried instant yeast1 ½ tsp
-
brown sugar1 tsp
-
gluten-free bread flour plus extra for dusting250 g
-
olive oil15 g
-
fine sea salt to taste½ - 1 tsp
Tomato Topping
-
garlic clove1
-
olive oil30 g
-
plum tomatoes ripe, quartered350 g
-
fresh basil leaves plus extra for garnishing6
-
fine sea salt2 pinches
-
dried oregano2 pinches
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
216.6 kcal /
906.3 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
6.2 g
Węglowodany
35.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
434.9 mg