Red Cabbage Salad with Figs and Gorgonzola
TM6 TM5 TM31

Red Cabbage Salad with Figs and Gorgonzola

4.9 (58 ocen)

Składniki

  • 1 eating apple, firm, cored, quartered
  • 1 shallot, halved
  • 300 g red cabbage, cut in pieces
  • 30 g dried figs, cut in pieces (3 cm)
  • 10 g maple syrup
  • 30 g white balsamic vinegar
  • 30 g cranberry juice
  • 40 g rapeseed oil
  • 1 tsp fine sea salt
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 50 g rocket leaves
  • 60 g Gorgonzola dolce, crumbled

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
969 kJ / 231 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy