Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva
- 100 g de pimiento rojo cortado en tiras
- 1 cucharadita de pimentón
- 225 g de caldo de pescado
- 2 hojas de laurel secas
- 500 g de patatas (en rodajas de 3-4 mm)
- 800 g de lomos de rape sin piel ni hueso (en dados de 3-4 cm)
- 75 g de vino blanco seco
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1155 kJ / 276 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza a la gallega
40 min
Marmitako para dos
30 min
Garbanzos con rape y crujiente de cecina
50min
Marmitako de pulpo
40 min
Marmitako de caballa
50min
Caldereta de dorada
40 min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 min
Congrio con garbanzos a la marinera
45 min
Guiso marinero con patatas
45 min
Guiso de verduras con caballa
30 min
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50min
Arroz con rape y gambas
30 min