![Sepietas y chipirones en caldo de alcaparras y aceitunas Sepietas y chipirones en caldo de alcaparras y aceitunas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FED61FE7-638F-4E8F-B88E-C526DA434CE2/Derivates/E5CC622D-6347-44A0-80CD-9957A570411E.jpg)
Wersje kompatybilne
Sepietas y chipirones en caldo de alcaparras y aceitunas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 filetes de anchoa en aceite
- 300 g de sepietas limpias
- 300 g de chipirones enteros frescos limpios
- 600 g de tomate troceado en conserva
- 150 g de vino blanco seco
- 50 g de aceitunas negras sin hueso
- 20 g de alcaparras escurridas
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 8 rebanadas de pan
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1472 kJ / 352 kcal
- Białko
- 32.11 g
- Węglowodany
- 24.84 g
- Tłuszcz
- 13.82 g
- Błonnik
- 3.49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamares a la mallorquina
1小时
Sopa de pescado
55min
Crema con rape y gambas
30min
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1h 10min
Rape con espárragos a la marinera
30min
Calamares a la americana
50min
Caldillo romañolo
35min
Calamares en escabeche rojo
55min
Tallarines en negro con sepia
30min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25min
Calamares encebollados
1小时
Arroz con bacalao, espinacas y judías rojas
25min