Wersje kompatybilne
Sepietas y chipirones en caldo de alcaparras y aceitunas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 filetes de anchoa en aceite
- 300 g de sepietas limpias
- 300 g de chipirones enteros frescos limpios
- 600 g de tomate troceado en conserva
- 150 g de vino blanco seco
- 50 g de aceitunas negras sin hueso
- 20 g de alcaparras escurridas
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 8 rebanadas de pan
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1472 kJ / 352 kcal
- Białko
- 32.11 g
- Węglowodany
- 24.84 g
- Tłuszcz
- 13.82 g
- Błonnik
- 3.49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape con espárragos a la marinera
30min
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40min
Marmitako de pulpo
40min
Arroz con pulpitos de playa
1 godz. 5 min
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1 Std. 10 Min
Rossejat de rodaballo y almejas
40min
Berberechos y almejas al limón con ensalada de rúcula
1 Std.
Chucrut marinero (Choucroute de la mer)
35min
Bonito en salsa de sobrasada y tomatitos
30min
Guiso de pulpo
45min
Arroz con bogavante
1 Std.
Arroz meloso con cigalas
45min