Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio di oliva
- 80 g di scalogno
- 150 g di porro (solo la parte bianca), a pezzi
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 550 g di acqua
- 200 g di lenticchie di Puy secche
-
1
cucchiaio colmo di dado per brodo vegetale, fatto in casa
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l), sbriciolato - 1 pizzico di pepe macinato
- 150 g di foglie di spinaci freschi
- 4 uova
- 100 g di caprino
- 70 g di yogurt greco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2076 kJ / 496 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli in salsa di ceci
40 min
Purè di ceci al curry (vegan)
35 min
Crumble di verdure
1h 20min
Lenticchie all'indiana
35 min
Moussaka di lenticchie
1h 30 min
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40 min
Purea di fagioli e spinaci
35 min
Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca
1óra
Insalata di cavolo rosso e cocco
20 min
Quiche di spinaci e arance di Sicilia
45 min
Pilaf di lenticchie e bulgur con zucca verde e gialla
1óra
Verdure al curry
1óra