Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio di oliva
- 80 g di scalogno
- 150 g di porro (solo la parte bianca), a pezzi
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 550 g di acqua
- 200 g di lenticchie di Puy secche
-
1
cucchiaio colmo di dado per brodo vegetale, fatto in casa
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l), sbriciolato - 1 pizzico di pepe macinato
- 150 g di foglie di spinaci freschi
- 4 uova
- 100 g di caprino
- 70 g di yogurt greco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2076 kJ / 496 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli in salsa di ceci
40 Min
Cous cous spinaci e uvetta
45 Min
Lenticchie all'indiana
35 Min
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1 godz. 5 min
Cous cous invernale
45 Min
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40 Min
Insalata fichi, bacon e bacche di goji
20 Min
Salmone con crema di barbabietola e cumino
30 min
Stufato di lenticchie al curry e pollo
8 Std. 45 Min
Burger in agrodolce
1 godz. 10 min
Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca
1 Std.
Frittata senza uova
1 godz. 50 min