Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g de beurre doux, détaillé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 50 g d'eau
- farine de blé, pour le plan de travail
La garniture
- 1 citron vert non traité
- 200 g de sucre de canne
- 250 g de noix de coco râpée
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 100 g de lait demi-écrémé
- 20 g de rhum
- 3 œufs
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2725 kJ / 652 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 60.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes et au lait concentré
40 min
Charlotte chocolat-coco
12 Std.
Cake à la noix de coco
1 Std. 15 Min
Tarte crémeuse aux fraises
2j
Gâteau magique à la noix de coco
1j
Cake à la noix de coco
55 Min
Cake à l'ananas
55 Min
Croustade aux pommes
50 menit
Moelleux au mascarpone et caramel
35 Min
Gâteau magique à la noix de coco
1j 30 menit
Gâteau à la noix de coco et chocolat
40 min
Gâteau à la noix de coco
50 menit