![Moelleux au mascarpone et caramel Moelleux au mascarpone et caramel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B665ACBF-D5BD-4085-8D1A-D94AE2F8E572/Derivates/0C1BFCE4-CD93-4807-92D9-4B4FDA1C9CD0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de bonbons au caramel dur, type Werther's original
- 200 g de mascarpone
- 250 g de farine de blé
- 2 œufs
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 1 sachet de levure chimique
- 1 c. à soupe de caramel liquide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 795 kJ / 189 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Crémeux de Carambar
2 Std. 30 Min
Crème brûlée ananas-coco sans sucre ajouté
25 Min
Verrine à la pomme
30 min
Gâteau magique chocolat-caramel
5 godz.
Œufs au lait aux Carambar
1 Std. 30 Min
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35 min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 Std. 30 Min
Muffins à l'ananas
40 min
Crème renversée au café
2 Std.
Tiramisu noisettes caramel et biscuits petit-beurre
12h 20min
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
3h 20min
Gâteau magique au chocolat blanc
3h 15min