Sopa de batata, pimiento rojo y judías blancas

Sopa de batata, pimiento rojo y judías blancas

3.9 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 raciones

Składniki

  • 200 g de cebolla roja en cuartos
  • 3 dientes de ajo
  • 30 g de aceite de oliva
  • 80 g de pimiento rojo en trozos
  • 400 g de batatas en trozos (2 cm)
  • 20 g de tomate concentrado
  • 400 g de tomate troceado en conserva
  • 400 g de judías blancas cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
  • 50 g de leche de coco
  • 400 g de agua
  • 1 cucharadita de cúrcuma molida
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 4.9 g
Kalorie 635.3 kJ / 152 kcal
Tłuszcz 4.2 g
Błonnik 4.8 g
Węglowodany 23.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...