Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla roja en cuartos
- 3 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 80 g de pimiento rojo en trozos
- 400 g de batatas en trozos (2 cm)
- 20 g de tomate concentrado
- 400 g de tomate troceado en conserva
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
- 50 g de leche de coco
- 400 g de agua
- 1 cucharadita de cúrcuma molida
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 635.3 kJ / 152 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alubias con tomate y cúrcuma
30min
Curry de garbanzos y verduras
25min
Sopa de coliflor al curry
40min
Guiso de judías rojas con pollo y batata
45min
Curry de lentejas y calabaza al vapor
1 godz. 15 min
Curry indio de verduras
40min
Crema de batatas y garbanzos
35min
Crema de judías blancas con espinacas
30min
Chile sin carne
1 godz.
Crema de batatas con leche de coco
40min
Sopa de coco y guisantes (Tanzania)
35min
Sopa de lentejas rojas con calabaza y romero
45min