Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ guindilla roja (sin pedúnculo ni semillas)
- 2 chalotas
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- ½ cucharadita sal
- 1 pellizco de pimienta recién molida
- 200 g de kale troceado
- 200 g de broccolini (Bimi®) en dos trozos
- 50 g de almendras crudas sin piel
- 50 g de arándanos rojos deshidratados
- 10 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1216 kJ / 291 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 333.5 mg
Alternatywne przepisy
Ensalada detox con kale
10 min
Pak choi al vapor con aliño de soja y sésamo
15min
Curry de batatas y brócoli
20 min
Espinacas con pasas y piñones
15min
Broccolini crujiente con salsa de ajos
15min
Salteado de repollo y calabaza
15min
Acelgas con tomate
30min
Salteado de chipirones con kale
30min
Espaguetis de calabacín picantes
30min
Tirabeques crujientes y picantes
15min
Ensalada de remolacha, granada y pistacho
10 min
Sopa de kale con crujiente de beicon
35 Min