Arroz integral con atún y alcachofas

Arroz integral con atún y alcachofas

3.4 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 raciones

Składniki

  • 1800 g de agua
  • 2 cucharaditas de sal
  • 320 g de arroz integral (40 minutos de cocción)
  • 1 chalota en mitades
  • 3 filetes de anchoa en aceite
  • 10 g de aceitunas sin hueso (verdes o negras)
  • 10 g de alcaparras
  • 1 guindilla roja seca (opcjonalnie) (sin semillas ni pedúnculo)
  • 30 g de aceite de oliva
  • 3 corazones de alcachofa frescos o congelados (en mitades)
  • 100 g de tomate troceado en conserva
  • 100 g de atún en aceite (escurrido)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 9.5 g
Kalorie 1161 kJ / 277.7 kcal
Tłuszcz 7.9 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 42.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...