Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g jabłka, obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 70 g wody
- 1 płaska łyżeczka mleka początkowego (0-6 miesięcy), w proszku
- 1 łyżeczka bezglutenowych płatków zbożowych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 312 kJ / 75 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée z warzyw i ryby
45 Min
Purée z gruszki i banana
10 Min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1 Std.
Mus z gruszki i banana
20 Min
Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami
20 Min
Przecier jabłkowo-gruszkowy z bananem
5 Min
Owsianka zbożowa z jabłkiem i mlekiem
35 Min
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35 Min
Mus jabłkowy z marchewką
15 Min
Kleik z kaszą manną, jabłkiem i mlekiem
20 Min
Kleik z kaszą jaglaną, bananem i mlekiem
25 min
Mój pierwszy budyń
25 min