蕃茄麵片湯
TM5 TM6

蕃茄麵片湯

4.6 (11 ocen)

Składniki

麵片

  • 250 克 高筋麵粉 ,多備一些灑粉用
  • 120 克 水
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 10 克 油

蕃茄麵片湯

  • 10 克 橄欖油
  • 20 克 乾香菇 ,泡軟切絲
  • 80 克 紅蘿蔔 ,切片
  • 10 克 薑 ,切片
  • 800 克 水
  • 1 塊 蔬菜高湯塊 (opcjonalnie)
  • 130 克 蕃茄 (約2顆),去皮去籽、切塊
  • 20 克 芹菜 ,切末
  • 50 克 新鮮豆芽菜
  • 50 克 小白菜 ,切段
  • 1 大匙 醬油
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 1 小撮 白胡椒粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
332 kJ / 79 kcal
Białko
3.06 g
Węglowodany
12.76 g
Tłuszcz
2.92 g
Błonnik
2.36 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy