秋葵味噌蛋&紅棗蜜南瓜、香菇素羹湯

秋葵味噌蛋&紅棗蜜南瓜、香菇素羹湯

4.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 人份

Składniki

秋葵味噌蛋
  • 味噌
    20 克
  • 180 克
  • 日式醬油
    5 克
  • 3 顆
  • 秋葵 (約3枝),去蒂頭、切片
    25 克
紅棗蜜南瓜
  • 黑糖
    50 克
  • 50 克
  • 紅棗 (約6顆)
    10 克
  • 南瓜 ,去籽、切塊
    200 克
香菇素羹湯
  • 素沙茶醬 ,依個人喜好調整
    1 大匙
  • 紅蘿蔔 , 切絲
    100 克
  • 乾香菇 ,泡軟、切絲
    10 克
  • 熟竹筍 (opcjonalnie) 切絲
    100 克
  • 1000 克
  • 依個人喜好調整
    ¼ 茶匙
  • 生豆皮 (約2片),切條狀、打結
    120 克
    60 克 豆皮結
  • 烏醋 依個人喜好調整
    4 茶匙
  • 白胡椒粉 依個人喜好調整
    ¼ 茶匙
  • 芹菜 取莖、切碎
    30 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 530 kcal / 2220 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...