
Urządzenia i Akcesoria
秋葵味噌蛋&紅棗蜜南瓜、香菇素羹湯
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 人份
Składniki
秋葵味噌蛋
-
味噌20 克
-
水180 克
-
日式醬油5 克
-
蛋3 顆
-
秋葵 (約3枝),去蒂頭、切片25 克
紅棗蜜南瓜
-
黑糖50 克
-
水50 克
-
紅棗 (約6顆)10 克
-
南瓜 ,去籽、切塊200 克
香菇素羹湯
-
素沙茶醬 ,依個人喜好調整1 大匙
-
紅蘿蔔 , 切絲100 克
-
乾香菇 ,泡軟、切絲10 克
-
熟竹筍 (opcjonalnie) 切絲100 克
-
水1000 克
-
鹽 依個人喜好調整¼ 茶匙
-
生豆皮 (約2片),切條狀、打結120 克
-
烏醋 依個人喜好調整4 茶匙
-
白胡椒粉 依個人喜好調整¼ 茶匙
-
芹菜 取莖、切碎30 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
530 kcal /
2220 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

一鍋多菜
9 Przepisów
Tajwan
Tajwan