Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de tomate
- 1 trozo de jengibre fresco pelado (2 cm)
- 1 guindilla roja (cortada a lo largo y sin semillas)
- 10 g de zumo de limón
- 1 cucharadita de sal
- 2 tomates en cuartos
Relleno de cangrejo
- 20 g de cilantro fresco
- 1 tira de piel de limón
- 1 diente de ajo
- 1 cucharadita de sal
- 1 guindilla roja (cortada a lo largo y sin semillas)
- 1 pellizco de comino molido
- 300 g de carne de cangrejo
- 8 láminas de masa filo (aprox. 48 cm x 25 cm)
- aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 637.6 kJ / 152.1 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brochetas de fruta con salsa de toffee
15min
Albóndigas de atún con salsa teriyaki
30min
Albóndigas de cordero y chimichurri con ensalada
2h
Hojaldre de espárragos blancos en conserva y salmón con bearnesa
40min
Panes de coco con pollo hoisin
55min
Arancini con granada y fondue de queso de cabra
1h
Lasaña de marisco
1h 15min
Cachopo asturiano con salsa Cabrales y salsa de carne
1h
Mejillones marinados con crema de azafrán
40min
Lasaña fría de marisco con vinagreta de langostinos
1h 30min
Trucha con ensalada de lentejas y naranja
1h 30min
Solomillo Wellington
2h