![Magdalenas con ciruelas y piñones Magdalenas con ciruelas y piñones](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/092293EC-B32E-4802-A64E-EE1AD74D3FE4/Derivates/CB577A0E-86AC-468A-A2E6-DFB417DC8EE0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 90 g de ciruelas pasas sin hueso
- 2 huevos
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 120 g de azúcar
- 200 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 20 g de zumo de limón
- 30 g de piñones
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 851 kJ / 203 kcal
- Białko
- 3.28 g
- Węglowodany
- 23.27 g
- Tłuszcz
- 10.79 g
- Błonnik
- 2.65 g
Alternatywne przepisy
Buñuelos de manzana
45min
Fritos de manzana
35 min
Bacalao con salsa de piñones
1 godz. 50 min
Bizcocho invertido con ciruelas rojas
1h
Pan de especias
1 Std. 30 Min
Cortadillos de cidra
1h
Bizcocho veteado de manzana
1h
Magdalenas de grosellas y almendras
35 min
Cake de manzana y especias
1h 15min
Bizcocho de compota de manzana
2hod. 20min
Galletas con huella
20 Min
Pastel de manzana con crujiente de nuez
1 Std. 30 Min