Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de agua
- 50 g de manteca de cerdo
- 20 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 300 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
Salsa
- 1 tomate maduro (100-120 g)
- 2 dientes de ajo
- 1 rebanada de pan blanco (20-30 g), preferiblemente de pan candeal del día anterior
- 100 g de pimiento rojo en tiras
- 50 g de cacahuetes crudos sin sal pelados
- 1 cucharadita de sal
- 60 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 ñoras (sin pedúnculo ni semillas)
- 1 trozo de guindilla roja
Cobertura
- 4 endibias en rodajas
- 2 cucharaditas de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1541 kJ / 369 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Coca de verduras
30min
Coca de verduras
40min
Pizza genovesa de cebolla
1u.
Masa para cocas
1u.
Coca de morcilla
1h 10min
Pizza de verduras asadas
2h 25min
Monas de Pascua
2 Std. 40 Min
Coca mallorquina de espinacas con sardinas
30min
Buñuelos de viento de calabaza
1h 10min
Pizza blanca con rúcula
1h 30min
Coca de cebolla y sardinillas (sin gluten)
1h 15min
Coca de recapte (Cataluña)
1h 15min