![Rillettes de cerdo Rillettes de cerdo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7F6DE8FD-538F-4BCD-9386-DFDFA6F5BD5B/Derivates/E6FFCFED-779A-41CB-BC86-D7444F9DA1BE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de carne de cerdo ibérico con grasa (secreto, cuello, espalda, etc.) cortada en dados
- 1 cucharadita de granos de pimienta rosa
- ¼ cucharadita de canela molida
- 2 - 3 clavos enteros
- ½ cucharadita de semillas de hinojo
- ½ cucharadita de semillas de cilantro
-
100
g de panceta fresca de cerdo cortada en dados
lub 100 g de tocino cortado en dados - 200 g de manteca de cerdo ibérico
- 50 g de brandy
- 1 cucharadita de sal
- 600 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 898 kJ / 215 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 138.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz a la zamorana
45 Min
Semifrío de membrillo
8 Std. 30 Min
Morteruelo
13h 15min
El velo de garbanzos, la "pringá" y su caldo (Pepe Rodríguez)
3 Std.
Aperitivo de Piamonte
25min
Mantequilla Maître d'Hôtel
5 Min
Tartar de buey
10 Min
Nems de confit de pato con salsa agridulce de higos
50 Min
Bruschetta de caponata siciliana
1 Std.
Paté de campaña en terrina
26 godz. 40 min
Mantequilla Café de París
10 Min
Paté de higaditos de pollo
4 godz. 15 min