櫻花蝦蔬菜炊飯

櫻花蝦蔬菜炊飯

4.3 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 人份

Składniki

  • 蒜頭
    15 克
  • 5 克
  • 乾香菇 ,泡軟,切丁(約1公分)
    3 朵
  • 紅蘿蔔 ,切丁(約1公分)
    60 克
  • 高麗菜 ,切小片(約1公分)
    120 克
  • 櫻花蝦
    25 克
  • 高湯
    180 克
  • ⅛ - ¼ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 白米 ,洗淨、瀝乾
    200 克
  • 毛豆仁 (新鮮或冷凍)
    50 克
  • 500 克
  • 青蔥 ,切蔥花
    15 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 488.3 kcal / 2041.2 kJ
Białko 16.8 g
Tłuszcz 4.5 g
Węglowodany 95.4 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 25.4 g
Sód 378.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...