
Urządzenia i Akcesoria
櫻花蝦蔬菜炊飯
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 人份
Składniki
-
蒜頭15 克
-
油5 克
-
乾香菇 ,泡軟,切丁(約1公分)3 朵
-
紅蘿蔔 ,切丁(約1公分)60 克
-
高麗菜 ,切小片(約1公分)120 克
-
櫻花蝦25 克
-
高湯180 克
-
鹽⅛ - ¼ 茶匙
-
白胡椒粉¼ 茶匙
-
白米 ,洗淨、瀝乾200 克
-
毛豆仁 (新鮮或冷凍)50 克
-
水500 克
-
青蔥 ,切蔥花15 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
488.3 kcal /
2041.2 kJ
Białko
16.8 g
Tłuszcz
4.5 g
Węglowodany
95.4 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
25.4 g
Sód
378.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

美味 • 炊飯
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan