Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 克 水
- 300 克 白米 ,洗淨,瀝乾
- 2 大匙 油
- 5 - 10 克 薑 ,切片
- 100 克 新鮮黑木耳 ,切丁
- 6 朵 乾香菇 ,泡軟,切丁
- 100 克 豆腐皮 ,切丁
- 100 克 紅蘿蔔 ,去皮,切丁
- 400 克 高麗菜 ,切小塊,梗葉分開
- 1 大匙 白芝麻油
- 2 大匙 醬油膏
- 1 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1785.8 kJ / 426.5 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 82.4 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Błonnik
- 7.5 g