Demi-sphères choco-vanille et cœur de framboises

Demi-sphères choco-vanille et cœur de framboises

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 17 godz.
7 portions

Składniki

Glaçage noir (à faire la veille)
  • de gélatine (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    4 feuilles
  • d'eau
    175 g
  • de sucre
    220 g
  • de crème, 35 % m.g.
    125 g
  • de cacao en poudre
    75 g
Nougatine pistache
  • d'eau
    25 g
  • de sucre
    100 g
  • de pistaches décortiquées, non salées
    200 g
  • de chocolat au caramel, en morceaux
    250 g
Crème à la vanille
  • de gélatine (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2 feuilles
  • de lait entier
    250 g
  • œufs
    2
  • de farine
    30 g
  • de sucre
    50 g
  • gousse de vanille
    1
  • de crème, 35 % m.g. très froide
    250 g
  • de sauce au caramel
    150 g
  • de framboises fraîches
    200 g
La coque en chocolat
  • de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao en morceaux
    200 g
  • d'huile de pépins de raisin
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1090 kcal / 4553 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 55 g
Węglowodany 126 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...